Uygun boyutlu bir diş fırçasının üzerine nohut büyüklüğünde bir macun koyarak, uygun yöntemle fırçalamak; ağız bakımının büyük bir bölümünü oluşturur. Uygun teknik fırçayı iyi adapte etmekle başlar. Fırçanın yarısı dişe, diğer yarısı diş etine gelecek şekilde yani diş etine 45 derecelik bir açı yaparak kullanılır. Diş ile diş etinin birleştiği yerdeki diş eti oluğunun temizliği çok önemlidir.
Her bir fırça boyunda fırçamız temizlediğimiz diş grubundan kaldırılmadan en az 10 kere küçük daireler çizerek yuvarlak haraketler yaplır. Sonrasında diş etinden dişe doğru süpürme hareketi yapılarak yandaki diş grubuna geçilir. Dişlerin tüm dışa bakan yüzeyleri bu şekilde temizlendikten sonra; dişlerin iç kısmında da fırça aynı şekilde adapte edilerek aynı hareketler yapılır. Ön dişlerin arka yüzeylerinde bu bölgenin darlığından dolayı fırça dik olarak uygulanır.
Dişlerin çiğneyici yüzeyleri ön arka hareketle temizlenir. Her diş fırçası boyutunda en az 10 kere bu hareketler yapılırsa 2 dakika fırçalama işlemi sürer, daha kısa süre optimal temizlik için yetersizdir. Yanlış teknik ile yetersiz hijyen sağlanır ayrıca çok sert olan mine tabakası fırçalamadan dolayı zarar görebilir. Hem dişte hem de kökte aşınmalar diş etinde çekilmelere yol açabilir.
Dişleri aşındıracak kadar kuvvetten kaçınılmalı ve yumuşak hareketlerle fırça oynatılmalıdır. Fırçanın kıl kuvveti plak temizliği için yeterlidir. Bu tekniğin tüm ayrıntılarını elektrikli diş fırçası ile rahatça ve etkin bir şekilde uygulayabiliriz. Bu hareketleri kendisi yapan ve ve fırçalama zamanını haber veren elektrikli diş fırçalarını önermekteyiz.
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bazı ağız ve diş eti hastalıklarında belirli bir süre için belirli dozda antiseptik g…
Devamını OkuDiş fırçalamanın temel amacı dişin üzerindeki bakteri plağı denilen, bakterilerden ve…
Devamını OkuYaklaşık iki dakika sürmelidir. Bu sürenin bir dakikasını üst çene dişlerine, bir dak…
Devamını Oku